Svar på frågor

2012-08-30 - 16:57:06 // Frågor och svar
Idag har jag fått två kommentarer som jag kände att jag lika gärna kan ta upp i ett inlägg då det kan vara frågor som fler undrar över och saker som kan vara bra tips ör alla som är intresserad av LCHF.
 
När man tänker på LCHF och frukost så går automatiskt tankarna till ägg och bacon. För att det är fettrikt och ganska typiskt LCHF. Men det är samtidigt någonting som kan vara ganska krångligt att ställa sig och göra på morgonen då tiden är knapp och man bara vill kunna få i sig lite enkel frukost som inte tar tid eller är jobbig att äta. Då kan man göra olika typer av müsli och bröd som är LCHFvänliga som är enklare till frukost. Till müslin så kan man äta turkisk eller grekisk yoghurt som man kan blanda i lite grädde om man vill ha den lite tjockare och ge en längre mättnadskänsla, väldigt gott är det också! Då blir det en frukost som är ganska simpel och väldigt god! Kan även ha bär i müslin efter tycke och smak, men bär är någonting man ska vara lite försiktig med. Då de innehåller ganska mycket kolhydrater. Detta är extra viktigt om man har som mål att minska i vikt, då är det okej med lite bär på helgen som lördagsgodis men annars ska man undvika det. Detta märker man även individuellt då det är olika hur lättpåverkad man är.
Det brödreceptet jag lade ut imorse och knäckebrödet jag gör är perfekta att äta som frukost med mycket smör och pålägg på för snabbare mättnadskänsla! Kan även lägga ut lite tips på bra müsli som är LCHFvänlig men det är ingenting jag hunnit prova ännu så kan inte uttala mig om de är goda eller ej. Jag brukar ha solrosfrön och linfrön i min yoghurt på morgonen.
 
Till fråga två som handlar om knäckebröden. Mina knäckebröd blir inte mjuka, inte direkt i alla fall. När de får stå under ett antal dagar så blir de mjuka men inte under de första dagarna. Om du tycker de känns mjuka efter att de varit klart i ugnen kan man ställa in dem igen på låg värme och låta de stå tills man är nöjd med konsistensen på dem.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0