Att äta frukost, en lycka!

2012-09-29 - 09:22:00 // Frukost
Det är väldigt många som inte tycker om att äta frukost på morgonen. Detta på grund av att de inte har tid, inte är hungriga eller för att de bara tycker att det är onödigt. Men faktum är att frukost är otroligt viktigt och om man äter frukost eller inte spelar en stor del i hur resten av din dag kommer att bli.
 Om man äter frukost får man igång magen och matsmältningen, man blir pigg och får ork inför dagen samt att blir på bättre humör. Om man inte äter frukost på morgonen kommer detta att påverka hela din dag. Du kommer bli trött,  äta mer (detta sker ganska omedvetet) och inte kunna prestera särskilt bra. Det är bevisat att ungdomar som äter frukost gör bättre ifrån sig i skolan och får bättre betyg. Äter man inte frukost så är det större chans att man skolkar och att man inte orkar göra någonting på lektionerna.
 Äter du frukost på morgonen kommer detta hjälpa dig att hålla vikten. För genom att du ätit frukost kommer din dag bli mer sund ur den synvinkeln att du kommer göra hälsosammare val, relativt omedvetet. Eftersom man ätit frukost så är man inte superhungrig när man kommer till skolan/jobbet och går till kafeterian och köper en chokladbit eller en liten chipspåse. Du kommer inte småäta lika mycket och du kommer att kunna äta lagomt under hela dagen istället för att vräka i dig lunch och middag. Det är även bevisat att riken för diabetes minskar om man äter frukost. 
Så som jag ser det finns det inga nackdelar med att äta frukost, att behöva kliva upp 15 minuter tidigare är någonting som du definitivt kommer få igen i det långa loppet! Men för de som inte klarar av att äta på morgonen så kan det vara perfekt att göra en smoothie eller att ta med en macka och äta på skolan/jobbet när man hunnit vaknat till ordentligt. Det finns massor av olika sätt att piffa upp frukosten lite så den blir roligare och godare. Som ni ser på alla dessa bilder så finns det en oändlig variation, så vad väljer du? 
 

Kommentarer
Postat av: elinelin

Otroligt fina frukostbilder :D

2012-09-29 @ 11:38:03
URL: http://www.beriz.blogg.seblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0